ua en ru

Суд призначив судді Новаку тримання під вартою із альтернативою застави

Суд призначив судді Новаку тримання під вартою із альтернативою застави Фото: Андрій Новак (vkksu.gov.ua)

Строк дії ухвали встановлено до 21 червня

Судді Голосіївського суду Києва Андрію Новаку обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення застави у 120 тисяч гривень. Про це у коментарі РБК-Україна повідомила прес-секретар Солом'янського суду Яна Квітченко.

"Судове засідання відбулося вчора. 25 квітня суддя Вишняк розглянув клопотання відносно Новака Андрія, за результатом розгляду, клопотання щодо застосування запобіжного заходу задоволено частково, а саме: визначено тримання під вартою у Київському слідчому ізоляторі строком на 60 діб. Тримання під вартою визначено з моменту затримання (з 23 квітня), строк дії ухвали встановлено до 21 червня 2018 року. Крім цього, альтернативу також було визначено у вигляді застави на суму 120 тисяч гривень. Також на нього покладено обов'язки, визначені статтею 194: прибувати до детектива та прокурора за першим викликом, повідомляти про місце перебування, утримуватися від спілкування із свідками…", - повідомили в суді.

Водночас, на питання про те, чи була вже внесена застава, прес-секретар суду повідомила, що не знає.

"Йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою застави. Я не володію інформацією з приводу внесення застави", - сказала вона.

Нагадаємо, суддя Голосіївського суду Києва вимагав та отримав хабар за задоволення цивільного позову.

Так, на хабарі затримали суддю Андрія Новака та екс-суддю Олександра Білика. Також викрито посередника, яким виявився суддя цього самого суду у відставці.

Його і посередника підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України.

25 квітня Вища рада правосуддя ухвалила рішення задовольнити подання про надання згоди на утримання під вартою судді Голосіївського райсуду столиці Андрія Новака.