ua en ru

Суд призупинив розгляд скарги Охендовського щодо зупинки слідства

Суд призупинив розгляд скарги Охендовського щодо зупинки слідства Фото: Михайло Охендовський (УНІАН)

Відклали засідання за ініціативою суду

Суд вирішив зробити перерву у розгляді скарги екс-голови Центральної виборчої комісії (ЦВК) Михайла Охендовського на постанову прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) про призупинення слідства. Про це в коментарі РБК-Україна розказав прокурор САП Віталій Кравець.

За його словами, відклали засідання за ініціативою суду.

"Суддя заслухав скаржника. Вона у виступі послалась на рішення суду від 01.06.2018, якою нас зобов'язано прийняти рішення. Суд перепитав, що з ним. Ми відповіли, що оскаржуємо його в апеляції. Тому суд вирішив дочекатись, що вирішить апеляція. І відклав засідання на 06.11", - розказав прокурор.

Наступне засідання відбудеться 24 жовтня о 14:45.

Нагадаємо, 8 травня 2018 року у САП повідомили, що досудове розслідування у справі голови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського, який проходить по так званій справі про "чорну бухгалтерію" Партії регіонів, вдруге зупинено прокурором. Тоді справу було зупинено до отримання відповідей на міжнародно-правові доручення. Зокрема, для визнання особи винуватою в одержанні хабара, відповідно до закону, необхідно довести не лише сам факт передачі коштів, а й використання зловмисником службового становища.

Того ж дня в Національному антикорупційному бюро України спростували інформацію САП про те, що Франція і Німеччина відмовилися виконувати запити НАБУ по справі Охендовського "у зв'язку з відсутністю ознак злочину".

25 вересня, засідання було перенесено, у зв'язку з реорганізацією суду, в рамках судової реформи.

9 жовтня Апеляційний суд Києва знову переніс розгляд скарги САП на ухвалу Печерського райсуду столиці, який зобов’язав САП або закрити кримінальне провадження щодо Михайла Охендовського, або передати обвинувальний акт до суду.