ua en ru

Суд виніс рішення про націоналізацію "Дніпроавіа", - Луценко

Суд виніс рішення про націоналізацію "Дніпроавіа", - Луценко Фото: генпрокурор Юрій Луценко

Державі передадуть 94,5% акцій авіакомпанії Коломойського

Сьогодні, 30 березня 2017 року, суд ухвалив рішення про націоналізацію авіакомпанії "Дніпроавіа", яка належить бізнесмену Ігорю Коломойському. Про це у Facebook повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"Сьогодні рішенням господарського суду за представництва Дніпропетровської обласної прокуратури 94,5% акцій ВАТ "Авіаційна компанія "Дніпроавіа" зобов'язано списати на користь держави", - повідомив Луценко.

Сьогодні рішенням господарського суду за представництва Дніпропетровської обласної прокуратури 94,5% акцій ВАТ "Авіаційн...

Опубліковано Юрієм Луценком 30 березень 2017 р.

За даними прокуратури, рішення про націоналізацію винесено у зв'язку з невиконанням договору і концепції післяприватизаційного розвитку "Дніпроавіа" про передачу державі штучної злітно-посадкової смуги, радіомаячної системи та земельних ділянок для створення на їхній базі державного підприємства, а також у зв'язку з невиплатою інвестицій у розмірі 739 млн гривень.

Відзначимо, "Дніпроавіа" базується в Дніпрі, компанія обслуговує регулярні внутрішні і міжнародні рейси. У серпні 2009 року Фонд державного майна України продав 94,5% акцій компанії ТОВ "Галтера" (Дніпропетровськ), яку пов'язують з Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАБУ розслідує виведення 7,74 млрд гривень через компанії Коломойського.