ua en ru

Суд засудив радника колишнього диктатора Ефіопії до довічного ув'язнення

Суд засудив радника колишнього диктатора Ефіопії до довічного ув'язнення Фото: суд (pxhere.com)

Суд засудив Алему за військові злочини в період масових репресій 1970-1980 років

Окружний суд Гааги засудив до довічного ув'язнення колишнього радника президента Ефіопії Менгісту Хайле Мариама Эшету Алему, за військові злочини в період масових репресій 1970-1980 років. Про це йдеться в повідомленні на сайті суду, передає Reuters.

Повідомляється, що Алему визнали винним за всіма пунктами звинувачення, зокрема, безпідставне затримання людей, нелюдяне ставлення до затриманих, тортури і масові вбивства.

Суд встановив, що він віддав у 1978 році наказ убити 75 в'язнів таборів, багатьом з яких не було і 18 років.

Згідно з інформацією видання, більшість жертв Алему були членами Ефіопської народно-революційної партії. Ця марксистська партія, яка була заснована в 1972 році, спочатку підтримувала Тимчасовий військово-адміністративна рада, влаштував державний переворот в країні і який скинув останнього імператора Ефіопії Хайле Селассіє I.

Однак після приходу Менгісту до влади між двома групами загострилися протиріччя, та народно-революційна партія оголосила війну новому уряду.

Нагадаємо, в кінці листопада суд у Туреччині засудив до довічного позбавлення волі 28 військовослужбовців, які брали участь у спробі військового перевороту в країні 15 липня 2016 року.