ua en ru

Суд засудив затриманого на Донбасі російського військового Агєєва до 10 років

Суд засудив затриманого на Донбасі російського військового Агєєва до 10 років Фото: російський військовий Віктор Агєєв (webscreenshot youtube.com/ТСН)

Захист має намір оскаржити вирок

Новоайдарський районний суд Луганської області в четвер, 25 січня, засудив російського військовослужбовця Віктора Агєєва, затриманого на Донбасі, до 10 років позбавлення волі. Про це повідомив адвокат засудженого Віктор Чевгуз у Facebook.

"Учора у кримінальній справі росіянина Віктора Агєєва закінчилося судове слідство і відбулися судові дебати. На думку прокурора, так звана самопроголошена ЛНР є терористичною організацією, в яку і вступив за контрактом росіянин В. Агєєв", - написав адвокат.

Він додав, що Агєєву також інкримінувалося незаконне зберігання і носіння вогнепальної зброї і боєприпасів.

Прокурор просив засудити Агєєва до 12 років позбавлення волі, з конфіскацією належного йому майна за сукупністю злочинів.

На думку захисту, запропонована прокурором кваліфікація вчиненого Агєєвим як участь у терористичній організації - помилкова і він має намір оскаржити цей вирок як з питань кваліфікації, так і з міри покарання.

"На наш погляд, з урахуванням пом'якшувальних обставин, покарання у вигляді 10 років позбавлення волі, є надмірно суворим", - написав Чевгуз.

Нагадаємо, слідство встановило, що військовослужбовець збройних сил РФ Віктор Агєєв з березня 2017 року приєднався до терористичних формувань, де виконував функції кулеметника окремої "розвідувальної роти".

У травні 2017 року у складі диверсійної групи він висунувся на підконтрольну українській владі територію Новоайдарського району, де був затриманий українськими військовослужбовцями.

У липні 2017 Агєєв підтвердив, що був відправлений на схід України після підписання контракту на службу в Збройних силах Росії.