ua en ru

Суд засудив організатора "референдуму" в Донецькій області до 5 років ув'язнення

Суд засудив організатора "референдуму" в Донецькій області до 5 років ув'язнення Фото: мітинг на підтримку ДНР в Донецьку в 2014 році

Пенсіонерка організовувала "референдум" в Дружківці

Суд виніс рішення по одній з організаторів "референдуму" за відокремлення ДНР від України. Жінка організовувала голосування в Дружківці Донецької області, повідомляє прес-служба прокуратури області.

Повідомляється, що у травні 2014 року пенсіонерка організувала та активно сприяла проведенню у місті Дружківка незаконного "референдуму" щодо самостійності терористичної організації "ДНР".

"Жінка, будучи головою дільничної виборчої комісії, надавала усні вказівки членам виборчої комісії щодо видачі бюлетенів для проведення голосування. В подальшому вона брала участь у підрахунку голосів та складанні протоколів за результатами голосування", - повідомляють в прокуратурі.

Дії правопорушниці кваліфіковано за ч. 2 ст.110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Повідомляється, що під час судових слухань пенсіонерка розкаялася у своїх діях та пояснила, що зголосилася брати участь в організації референдуму через скрутне матеріальне становище.

Суд засудив її до 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном строком на 1 рік.

Нагадаємо, в Росії відкрили чергову справу проти українських військових на Донбасі.