ua en ru

У Росії відкрили чергову справу проти українських військових на Донбасі

У Росії відкрили чергову справу проти українських військових на Донбасі Фото: сили АТО на Донбасі

Справу відкрили за нібито березневі обстріли мирних жителів

Слідчий комітет Російської Федерації відкрив чергову кримінальну справу проти українських військових на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні Слідчого комітету РФ.

Повідомляється, що справу за застосування заборонених засобів і методів ведення війни відкрито у зв'язку з нібито новими обстрілами цивільного населення в період з 3 по 10 березня 2017 року.

"За даними слідства, військовослужбовці Збройних сил та Національної гвардії України, виконуючи завідомо злочинні накази керівників зазначених відомств, здійснили прицільні артилерійські обстріли з важких видів озброєння калібру не менше 122 мм) об'єктів цивільної інфраструктури, що не є військовими цілями в населених пунктах Донецької області. В результаті було зруйновано і пошкоджено понад 50 житлових будинків та інших будівель в містах Донецьк, Докучаєвськ, Горлівка та прилеглих до них населених пунктах", - йдеться в повідомленні.

Крім того, повідомляється, що до справи проти командира 53 окремої механізованої бригади Збройних сил України Олександра Грузевича додали додаткові епізоди. Його підозрюють у артобстрілах цивільної інфраструктури на окупованій бойовиками ДНР території.

Нагадаємо, раніше в Слідкомі РФ назвали кількість кримінальних справ проти українських військових.