ua en ru

Суд засудив до 8 років в'язниці першого заступника мера Долинської Бойченко за хабар

Устинивский районний суд засудив до 8 років в'язниці першого заступника мера р. Долинської Юрія Бойченка, обвинуваченого в хабарництві. Про це повідомила прес-служба прокуратури Кіровоградської обл.

"Зібрані прокуратурою по кримінальному провадженню докази підтвердили в судовому розгляді факт отримання службовою особою хабара. Проаналізувавши їх, суд підтримав позицію державного обвинувача та призначив йому покарання у вигляді 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади строком на три роки. Крім того, засудженому судом змінили запобіжний захід з застави на утримання під вартою", - повідомив заступник прокурора області Микола Салюк.

Він також зазначив, що прокуратура вважає вирок суду законним та справедливим, а міру покарання такою, що відповідає тяжкості вчиненого злочину.

Нагадаємо, Юрій Бойченко був затриманий 22 січня 2013 Чиновник був спійманий на хабарі у 50 тис. грн. на початку поточного року. Вказану суму він вимагав та отримав від директора приватного підприємства за прийняття рішення про надання дозволу на розміщення тимчасових об'єктів торгівлі. 28 січня він був звільнений з посади першого заступника мера Долинській Кіровоградської обл.