ua en ru

Суд засудив до 3 років в'язниці начальника Київського військового ліцею ім. Богуна

Києво-Святошинський районний суд Київської області засудив до 3 років позбавлення волі начальника Київського військового ліцею ім. Івана Богуна за отримання неправомірної вигоди в розмірі 5 тис. дол.

Києво-Святошинський районний суд Київської області засудив до 3 років позбавлення волі начальника Київського військового ліцею ім. Івана Богуна за отримання неправомірної вигоди в розмірі 5 тис. дол. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури р. Києва.

"У минулому році в р. Боярка Київської області, де розташований навчально-оздоровчий комплекс ліцею, співробітники столичної прокуратури спільно з співробітниками ГУ СБУ в р. Києві та Київській області затримано вказаний чиновник під час отримання грошової винагороди за вступ абітурієнта в навчальний заклад", - сказано в повідомленні.

Суд визнав винним генерал-майора за ч. 2 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди посадовою особою) КК України.

Підтримавши позицію столичної прокуратури, суд засудив колишнього чиновника до реального позбавлення волі.

Крім того, генерал-майор ЗСУ позбавлений права 2 роки обіймати посади, пов'язані з організаційно-розпорядчими функціями.

Нагадаємо, прокуратура Києва 11 липня 2013 р. затримала начальника Київського військового ліцею імені Івана Богуна (колишнє Суворовське училище) генерал-майора Данила Романенка під час одержання хабара в розмірі 5 тис. дол. Пізніше Романенко частково визнав свою провину.