ua en ru

Суд засудив голову однієї з РДА в Херсонській обл. до 11 років в'язниці за отримання хабара в 7 млн грн

Суд засудив голову однієї з районних державних адміністрацій в Херсонській області до 11 років в'язниці за отримання хабара в 7 млн грн.

Суд засудив голову однієї з районних державних адміністрацій в Херсонській області до 11 років в'язниці за отримання хабара в 7 млн грн. Про це повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС України

"За отримання рекордного хабара 2012 року - майже 7 мільйонів гривень - Апеляційний суд Миколаївської області засудив колишнього голови однієї з районних державних адміністрацій в Херсонській області та його сина співробітника СБУ до тривалих термінів ув'язнення", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що чиновників викрили у липні 2012 р.

"Такий гонорар голова РДА вимагав за прийняття рішення про передачу 12 громадянам України у власність земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства на території Херсонської області загальною площею понад 23 га", - розповів заступник начальника ГУБОЗ МВС України Ігор Купранец.

В листопаді 2013 р. рішенням суду першої інстанції голова РДА засуджено до 11 років позбавлення волі з забороною на 3 роки займати певні посади та повною конфіскацією майна, а його сина - до 9 років з конфіскацією половини його особистого майна. В результаті апеляційного перегляду справи його провину повністю підтверджено, а рішення першої інстанції залишили без змін.