ua en ru

Суд засудив "Доктора Пі" до восьми років в'язниці

Сихівський районний суд Львова засудив Андрія Слюсарчука, відомого під прізвиськом "Доктор Пі", до восьми років позбавлення волі.

Сихівський районний суд Львова промовив Андрія Слюсарчука, відомого під прізвиськом "Доктор Пі", до восьми років позбавлення волі. Про це РБК-Україна повідомив адвокат Слюсарчука Тарас Яцуляк.

Суд підтримав обвинувачення державного обвинувача, старшого прокурора відділу Генеральної прокуратури Олександра Прокопова щодо використання Слюсарчуком підроблених документів, здійсненні незаконної лікарської діяльності, що призвело до тілесних ушкоджень та смерті двох хворих, а також у заволодінні чужим майном.

"Суд присудив все так, як написав прокурор. Ми будемо вивчати детальніше вирок і однозначно подаватимемо апеляцію", - сказав адвокат Слюсарчука Тарас Яцуляк.

Нагадаємо, Слюсарчук проходив по кримінальній справі, порушеній за ст. 119 Кримінального кодексу (убивство з необережності), 190 (шахрайство), 138 (незаконна лікувальна діяльність), 358 (підробка документів).

Він був затриманий 14 листопада 2011 р. в Києві і доставлений до Львова.

42-річний Слюсарчук отримав популярність завдяки виступам у різних шоу, на яких претендував на нібито здатність відтворювати по пам'яті великі обсяги даних, послідовності геометричних фігур, слів тексту та іншої інформації, а також ніби проводити складні математичні обчислення в думці з великою швидкістю. В одному з таких шоу 27 квітня 2011 року він нібито обіграв всліпу одну з найсильніших шахових програм Rybka 4. Неодноразово називав себе доктором медичних наук, нейрохірургом, стверджував, що проводить нейрохірургічні операції.