ua en ru

Суд засудив бойовика ДНР до 9 років в'язниці

Суд засудив бойовика ДНР до 9 років в'язниці Фото: бойовики на Донбасі

Він організовував блокпости бойовиків

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області засудив жителя Слов'янська до 9 років в'язниці за участь у терористичній організації ДНР. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

"Вироком Слов'янського міськрайонного суду Донецької області житель Слов'янська визнаний винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) КК України", - йдеться в повідомленні.

Прокуратура встановила, що в період з квітня по травень 2014 року 62-річний житель р. Слов'янськ з власної ініціативи сприяв діяльності ДНР. Чоловік був організатором і керівником будівництва блокпостів, бліндажів та інших фортифікаційних споруд на території Слов'янська. При цьому він незаконно використовував транспорт і технічні засоби, які належали комунальному підприємству міста.

"Також встановлено, що чоловік організовував чергування бойовиків на зазначених блокпостах і з вогнепальною автоматичною зброєю особисто перевіряв автотранспорт на предмет виявлення людей, які не підтримують злочинну діяльність терористів", - зазначили в прокуратурі.

У квітні 2015 року бойовика затримали і заарештували. В ході обшуків за місцем проживання було знайдено та вилучено пусковий пристрій РПГ-22, близько 600 патронів, 4 мобільних телефони та агітаційні листівки на підтримку бойовиків. За участь у терористичній організації чоловік засуджений до 9 років позбавлення волі.

Нагадаємо, СБУ в Харківській обл. затримала бойовика ДНР.