ua en ru

СБУ у Харківській обл. затримала бойовика ДНР

СБУ у Харківській обл. затримала бойовика ДНР Фото (СБУ): "військовий квиток" затриманого

У телефоні бойовика виявлені численні фото - та відеодокази участі в бойових діях на стороні терористів

Служба безпеки України (СБУ) затримала бойовика так званої "Донецької народної республіки" (ДНР), який брав участь у бойових діях проти Збройних сил України у батальйонах "Восток", "Область войска Донского", "Макеевская сотня". Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Раніше бойовик відбував кримінальне покарання за вбивство і хуліганство, а останнім часом перебував у всеукраїнському розшуку за скоєння крадіжки.
Співробітники СБУ затримали терориста, коли той незаконно перетнув державний кордон поза межами встановлених пунктів пропуску з боку Російської Федерації в Україну.

У бойовика вилучено військовий квіток, виданий так званим "міністерством оборони ДНР". У його мобільному телефоні виявлені численні фото- і відеодокази безпосередньої участі у бойових діях на боці терористів, зокрема стрільба з великокаліберного міномета, використання яких заборонено мінськими угодами.

Слідчі управління СБУ в Харківській області повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) Кримінального кодексу України. Судом йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, СБУ в Донецькій області затримала інформаторів ДНР.