ua en ru

Суд засудив Берлусконі до 3 років в'язниці у справі щодо підкупу сенаторів

Суд засудив Берлусконі до 3 років в'язниці у справі щодо підкупу сенаторів Фото: екс-прем'єр Італії Сильвіо Белусконі

Йдеться про інцидент в 2007 році

Суд Неаполя засудив колишнього прем'єр-міністра Італії Сільвіо Белусконі до трьох років позбавлення волі, передає Соггіеге della Sera.

Суддя визнав екс-прем'єра винним у підкупі сенатора Серджо де Грегоріо та інших сенаторів у 2007 р. з метою повалення уряду на чолі з прем'єр-міністром Романо Проді.

За обвинувальним висновком, з 2006 р. по 2008 р. Берлусконі витратив близько 3 млн євро на підкуп та інші корупційні дії. Прокуратура вимагала засудити його до п'яти років в'язниці. Звинувачення вважало, що Берлусконі фінансував політичні партії і давав хабарі членам парламенту. Це сприяло розпаду лівоцентристської коаліції і переобрання Берлусконі на пост прем'єр-міністра в третій раз.

Зокрема, у 2007 р., вважають прокурори, він дав хабар у розмірі 3 млн євро сенаторові з лівоцентристської партії Серджо де Грегоріо в обмін на перехід в його коаліцію "Дім свобод". Сам парламентарій підтвердив отримання грошей від італійського екс-прем'єра, уклавши угоду зі слідством.

Раніше екс-прем'єр Італії кілька разів ставав фігурантом кримінальних справ. Зокрема, його підозрювали у зловживанні службовим становищем і зв'язку з неповнолітньою (так звана справа Рубі).