ua en ru

Суд засудив на 4 роки постачальника зброї для терактів в Харкові

Суд засудив на 4 роки постачальника зброї для терактів в Харкові Фото: Ленінський райсуд Харкова

Контрабандист переправляв зброю і боєприпаси з Росії

Ленінський районний суд Харкова засудив до чотирьох років позбавлення волі місцевого мешканця, який постачав зброю та боєприпаси для здійснення терактів у місті. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Харківської області.

Повідомляється, що навесні і влітку 2014 року засуджений брав активну участь у масових проросійських заходах на площі Свободи в Харкові і вступив в групу, метою якої була дестабілізація ситуації в регіоні.

"Разом з членами групи він пройшов військову підготовку на території Російської Федерації. Брав участь в обговореннях та плануванні терористичних актів на території Харкова, поза митного кордону переміщував на територію України з РФ зброю і боєприпаси, серед яких автомати АК-74, гвинтівки СВД, гранати РГД-5 і ВОГ-25, підствольні гранатомети, пістолети ПМ", - йдеться в повідомленні.

Суд визнав винним 49-річного харків'янина відразу за кількома статтями Кримінального кодексу України: вчинення умисних дій з метою зміни кордонів України; участь у терористичній групі; контрабанда зброї і бойових припасів; придбання, носіння і зберігання зброї і бойових припасів без передбаченого законом дозволу, вчинене за попередньою змовою групою осіб; носіння холодної зброї; пособництво у вчиненні терористичного акту

Нагадаємо, раніше суд Одеської області засудив сепаратиста до 3 років за спробу захоплення органів влади.