ua en ru

Суд надав ГПУ доступ до документів про закупівлю послуг forensic audit ПриватБанку

Суд надав ГПУ доступ до документів про закупівлю послуг forensic audit ПриватБанку Фото: ГПУ отримала доступ до чергових документа "ПриватБанку" (фото з відкритих джерел)

При цьому суд заборонив вилучати оригінали документів

Печерський районний суд надав слідчим Генеральної прокуратури доступ до документів (з можливістю вилучення копій) щодо закупівлі Національним банком України послуг forensic audit (судового аудиту) ПАТ "ПриватБанк". Про це свідчить рішення суду від 5 грудня 2017 року.

Зокрема, доступ до договорів про закупівлю послуг, актів виконаних робіт та постановами Нацбанку про відбір компанії-претендента, які перебувають у власності регулятора.

Таким чином, слідчі отримали можливість вивчити всі документи, що стосуються діяльності компаній Kroll Associates U. K. Limited і AlixPartners Services UK LLP щодо "ПриватБанку".

Варто відзначити, що слідчим заборонили вилучати оригінали зазначених документів.

Згідно з матеріалами суду, доступ знадобився слідству в рамках розслідування надання "ПриватБанком" близько 127 млрд гривень кредитних коштів пов'язаним особам.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, екс-власник "ПриватБанку" Ігор Коломойський в судовому порядку заблокував forensic audit банку.