ua en ru

Суд вимагатиме у ГПУ рішення про відмову у видачі Саакашвілі Грузії

Суд вимагатиме у ГПУ рішення про відмову у видачі Саакашвілі Грузії Фото: Михеїл Саакашвілі (Віталій Носач, РБК-Україна)

Україна двічі відмовила Грузії в екстрадиції Саакашвілі

Касаційний суд ухвалив задовольнити клопотання сторони захисту лідера "Руху нових сил" Михеїла Саакашвілі про витребування у Генеральної прокуратури України (ГПУ) рішення про відмову у видачі Саакашвілі Грузії. Про це розказав адвокат Руслан Чорнолуцький, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, адвокат підтвердив, що суд витребує у ГПУ рішення про відмову у видачі Саакашвілі до Грузії. Він зазначив, що сторона захисту заявила у суді близько 20 клопотань.

"Ми подали близько 20 клопотань до суду. Ми вважаємо, що з боку колегії суддів були деякі порушення. Ми пропонували перейти в загальне провадження", - сказав адвокат.

Так, за його словами, суд ухвалив клопотання про витребування доказів від Генпрокуратури України задовольнити та витребувати копію рішення ГПУ від 31 березня про відмову у видачі Саакашвілі до Грузії.

Окрім того, суд задовольнив клопотання сторони захисту про витребування в Адміністрації президента матеріалів, які стали підставою для прийняття до громадянства Саакашвілі та його припинення.

Нагадаємо, раніше міністр юстиції Тея Цулукіані заявляла, що Україна двічі відмовила Грузії в екстрадиції Саакашвілі.

Відзначимо, Саакашвілі втратив право на українське громадянство через недостовірні відомості, які він вказав в анкеті, яку подавав під час отримання українського громадянства.

12 лютого Саакашвілі видворили з України до Польщі після затримання у Києві.