ua en ru

Апеляційний суд Києва постановив продовжити термін перебування під вартою Ю.Луценка до 26 травня

Апеляційний суд Києва постановив продовжити термін перебування під вартою екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка до 26 травня за поданням Генеральної прокуратури, передає кореспондент РБК-Україна.

Суд відхилив клопотання адвоката екс-міністра Ігоря Фоміна та народних депутатів про взяття на поруки Ю.Луценка, та заявив, що аргументація слідчого ГПУ є достатньою для того, щоб задовольнити подання Генпрокуратури для продовження ув'язнення ще на місяць - до 26 травня.

Ю.Луценко заявив про те, що голодування є для нього єдиною можливістю висловити свій протест проти незаконного, на його думку, утримання під вартою. Він додав, що розпочне голодування завтра, "наскільки вистачить сил".
Екс-міністр виразив думку, що метою його утримання під вартою, та метою кримінального переслідування в цілому, є те, що влада хоче унеможливити його діяльність як політика.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України обґрунтовувала необхідність продовження перебування Ю.Луценка під вартою ознайомленням інших фігурантів з кримінальною справою.