ua en ru

Суд обрав запобіжний захід підозрюваному в організації кібермережі Avalanche

Суд обрав запобіжний захід підозрюваному в організації кібермережі Avalanche Фото: затриманий Геннадій Капканов (twitter.com/Artem_Shewa)

Полтавського хакера Геннадія Капканова заарештували на два місяці

Жовтневий районний суд Полтави заарештував на два місяці Геннадія Капканова, підозрюваного в організації міжнародної кібермережі Avalanche. Про це повідомив керівник департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко в Twitter.

"60 діб утримання під вартою безальтернативно для невловимого полтавського хакера Геннадія Капканова, організатора міжнародної шахрайської кібермережі Avalanche - не треба було понад рік від кіберполіції переховуватися з підробним паспортом", - написав Шевченко.

Судячи з опублікованого у повідомленні прес-секретаря МВС фото, Капканов переховувався під ім'ям Жадан Вадим Анатолійович.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Департамент кіберполіції Нацполіції України затримав у Києві хакера, якого розшукували в 30 країнах світу.

Під час затримання у нього виявили український паспорт на ім'я іншої людини, за яким хакер прибув до столиці.

У поліції повідомили, що хакер був членом хакерської групи Avalanche, яка працювала 7 років.

Восени 2016 року поліцейські провели міжнародну спецоперацію з ліквідації цієї мережі, тоді у Полтаві затримали організатора угруповання Геннадія Капканова, однак суд відмовився заарештувати його і підозрюваний втік.