ua en ru

У Києві затримали розшукуваного в 30 країнах хакера

У Києві затримали розшукуваного в 30 країнах хакера Фото: киберполиция (колаж РБК-Україна)

Хакер був членом угруповання "Avalanche"

Українська поліція затримала хакера, якого розшукували в 30 країнах світу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства внутрішніх справ України в Facebook.

Повідомляється, що співробітники департаменту кіберполіції затримали хакера, якого розшукували правоохоронці 30 країн світу. При затриманні у нього виявили український паспорт на ім'я іншої людини, за яким хакер прибув до Києва. В ході обшуку на його квартирі поліцейські вилучили ноутбук, гроші і флеш-накопичувачі.

У поліції додали, що хакер був членом хакерської групи "Avalanche", яка працювала 7 років, а в її ліквідації були задіяні правоохоронці 30 країн. Восени 2016 року поліцейські провели міжнародну спецоперацію з ліквідації цієї мережі. Тоді у Полтаві затримали організатора угруповання - 33-річного місцевого жителя.

Департамент кіберполіції Національної поліції України затримав хакера, якого розшукували правоохоронці 30 країн світу П...

Опубліковано МВС України 25 лютого 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Польщі затримали українця за підозрою в кіберзлочинності. На даний момент затриманий очікує на екстрадицію до США. Раніше в міжнародний розшук його оголосив Інтерпол.