ua en ru

Суд підтвердив законність запиту про екстрадицію Онищенка

Суд підтвердив законність запиту про екстрадицію Онищенка Фото: Олександр Онищенко (РБК-Україна)

Слідство готує підозра колишньому нардепу Олександру Онищенку

Апеляційний суд Києва задовольнив скаргу прокуратури на рішення суду першої інстанції, який визнав незаконним подання запиту про екстрадицію нардепа Олександра Онищенка, передає кореспондент РБК-Україна.

"Апеляційну скаргу прокурора задовольнити, а апеляційну скаргу адвоката Онищенка залишити без задоволення", - заявила суддя Ірина Сілкова.

Зазначимо, сьогодні розглядалася апеляція на рішення суду, який задовольнив скаргу адвоката Онищенка на запит про екстрадицію нардепа з Іспанії

"Вона (екстрадиція, - ред.) сталася б за будь-яких умов, якщо суд Іспанії на це погодився, але існування такої постанови взагалі порушувало всі вимоги КПК. Це рішення використовувалося стороною захисту, тому ми звернулися в суд зі скаргою...Адвокат просив визнати дії детектива, який звернувся до прокурора з метою направлення запиту до Іспанії, незаконними, і суд першої інстанції визнав їх незаконними. Але ця постанова порушувала КПК ", - пояснив прокурор САП Андрій Перов.

За його словами, на даний момент слідство веде заочне слідство у справі Онищенка та готує підозру.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд дозволив розпочати заочне розслідування щодо Онищенку. Його підозрюють в організації схеми із перепродажу придбаного у держкомпаній газу своїм фірмам за заниженими цінами.