ua en ru

Суд підтвердив законність виведення з ринку банку "Михайлівський"

Суд підтвердив законність виведення з ринку банку "Михайлівський" Фото: суд підтвердив законність ліквідації банку "Михайлівський"

Акціонеру банку повністю відмовлено у задоволенні позову

Київський апеляційний адміністративний суд України підтвердив законність, правомірність і обґрунтованість рішень Національного банку щодо виедення ПАТ "Банк" Михайлівський "з ринку, повністю відмовивши акціонеру цього банку у позові. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Згідно з матеріалами справи, акціонер банку ТОВ "Екосіпан" оскаржував у суді рішення регулятора щодо правомірності виведення "Банку Михайлівський" з ринку.

Окружний адміністративний суд Києва 15 травня 2017 задовольнив позов товариства частково і скасував рішення Національного банку україни та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб про неплатоспроможність Банку Михайлівський", введення в нього тимчасової адміністрації та ліквідації. При цьому суд відмовився зобов'язати НБУ відновити роботу "Банку Михайлівський".

Національний банк не погодився з рішенням суду першої інстанції, подав апеляційну скаргу, яку Київський апеляційний адміністративний суд 7 серпня 2017 задовольнив повністю.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за оцінками Фонду гарантування вкладів, скасування ліквідації банку "Михайлівський" може завдати фонду 2 млрд гривень збитків.

За станом на 23 травня 2016 100% акцій банку належить ТОВ "Екосіпан", 92,5% якого належить Віктору Поліщуку, 3,9% - Ігорю Дорошенко і 3% - Віктору Ерасову.