ua en ru

Суд підтвердив законність призначення заступника голови ФДМУ С.Бухаленкова головою наглядової ради ВАТ "Турбоатом"

Вищий господарський суд України 28 жовтня 2010 р. своєю постановою підтвердив законність призначення заступника голови Фонду державного майна України (ФДМУ) Сергія Бухаленкова головою наглядової ради ВАТ "Турбоатом", повідомляє прес-служба компанії.
Таким чином суд підтвердив законність рішень, прийнятих на загальних зборах акціонерів ВАТ "Турбоатом" 4 лютого 2010 р. і залишив без зміни відповідне рішення Харківського апеляційного господарського суду.
На зборах акціонерів також було прийнято рішення, що до складу наглядової ради увійшли представники ФДМУ, Харківської облдержадміністрації та інші акціонери. Також було розподілено 35% прибутку, отриманого в 2009 р. на виплату дивідендів.
У лютому 2010 р. міноритарний акціонер ВАТ "Турбоатом" ТОВ "КУА "Сварог Ессет Менеджмент" звернулося до господарського суду Харківської області з позовом про визнання недійсними рішень зборів акціонерів "Турбоатома" від 4 лютого 2010 р. Суд задовольнив позов у повному обсязі. "Турбоатом" оскаржив рішення суду першої інстанції в Харківському апеляційному господарському суді. Харківський апеляційний госпсуд скасував рішення господарського суду Харківської області.