ua en ru

Суд підтвердив скасування договору, який завдав 9 млн гривень збитків "Чорноморнафтогазу"

Суд підтвердив скасування договору, який завдав 9 млн гривень збитків "Чорноморнафтогазу" Фото: бурові платформи в Чорному морі (прес-центр ДПСУ)

Суд визнав недійсним договір на виконання робіт на Стрілецькому газовому родовищі

Київський апеляційний господарський суд підтвердив скасування договору на виконання робіт з технічної експлуатації виробничих об'єктів Стрілецького газового родовища, який завдав 9 млн гривень збитків публічному акціонерному товариству "Чорноморнафтогаз". Про це повідомляє пресс-служба Генеральної прокуратури України.

"Постановою Київського апеляційного господарського суду залишено в силі рішення господарського суду Київської області від 22.08.2017, яким визнано недійсним договір на виконання робіт з технічної експлуатації виробничих об'єктів Стрілецької газового родовища", - йдеться в повідомленні.

раніше Прокуратура встановила, що "Чорноморнафтогаз" у березні 2014 року уклало договір про спільну діяльність по обслуговуванню Стрілецького і Архангельського родовищ з одним із суб'єктів господарювання, яким передбачено обов'язок останнього з їх безоплатної технічної експлуатації.

В подальшому зазначеним підприємством, з метою заволодіння коштами підприємства, укладений з самим собою, як оператором спільної діяльності, додатковий договір про виконання цих дій вже на платній основі.

Виконання таких заходів, без відповідного погодження, профінансовано за рахунок "Чорноморнафтогазу" на суму понад 9 млн гривень.

Враховуючи протиправність угоди, ПАТ "Чорноморнафтогаз" оскаржило його в арбітражному суді Київської області, а прокуратурою було здійснено вступ у розгляд зазначеної справи.

Нагадаємо, Господарський суд Києва 22 серпня визнав недійсним договір, який завдавав більше 9 млн грн збитків "Державному акціонерному товариству "Чорноморнафтогаз".