ua en ru

Суд підтвердив незаконність зміни в держреєстрі записів про керівників ДП "УГК "Nemiroff" та ДП "Алко Інвест"

Незаконність зміни в держреєстрі записів про гендиректора ДП "УГК "Nemiroff" та директора ДП "Алко Інвест" остаточно підтверджена постановою Київського апеляційного адміністративного суду. Дане судове рішення означає, що всі дії Юрія Сорочинського та Олени Ширшової з моменту їх незаконного внесення в ЄДРУ не мають юридичної сили, будучи абсолютно нелегітимними і протизаконними. Про це повідомили джерела, наближені до ДП "УГК "Nemiroff".

Вони відзначають, що 10 липня 2014 р. постановою Київського апеляційного адміністративного суду внесення в ЄДРУ запису про Юрія Сорочинського як гендиректора ДП "УГК "Nemiroff" та Олені Ширшової як директора ДП "Алко Інвест" визнано протизаконним.

"Юрій Сорочинський, який представляє інтереси міноритарних акціонерів Якова Грибова (20% акцій) та Анатолія Кіпіша (17,48%), був внесений у ЄДРУ 12 березня 2014 р. всупереч тому, що Окружний суд м. Нікосія (Кіпр), а також Господарський суд Києва (рішення від 4 березня 2014 р.) заборонили власнику ДП "УГК "Nemiroff" та ДП "Алко Інвест" компанії Nemiroff Holding Limited (NHL) змінювати в держреєстрі записи про керівників цих структур, - зазначили джерела. - Однак Грибов і Кіпіш в обхід судових заборон за допомогою підставного реєстратора зміни у держреєстр все ж внесли, а вже на наступний день, 13 березня 2014 р., Окружний адміністративний суд Києва зупинив дію змінених записів у держреєстрі про Сорочинского як гендиректора ДП "УГК "Nemiroff" та Ширшову як директора ДП "Алко Інвест".

13 травня 2014 р., Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив правомірність приписів визначення Окружного адміністративного суду м. Києва.

Зазначається, що 24 червня 2014 р. Вищий господарський суд України остаточно відмовив у задоволенні касаційної скарги представників Грибова і Кіпіша, які намагалися оскаржити заборону внесення змін до ЄДРУ відомостей про Сорочинського як керівників ДП "УГК "Nemiroff" з 4 березня 2014 р.

Постанова Київського апеляційного адміністративного суду, що визнала незаконним внесення в держреєстр відомостей про керівників ДП "УГК "Nemiroff" та ДП "Алко Інвест" від 10 липня 2014 р., набирає чинності з моменту її винесення. "Дане судове рішення означає, що всі дії Юрія Сорочинського та Олени Ширшової з моменту їх незаконного внесення в ЄДРУ не володіють юридичною силою, будучи абсолютно нелегітимними і протизаконними", - підкреслили джерела, наближені до ДП "УГК "Nemiroff".