ua en ru

Суд у справі обвинуваченого в нападі на журналістів перенесли на 20 вересня

Шевченківський райсуд Києва переніс на 20 вересня 2013 р. слухання справи за обвинуваченням Андрія Ярошенка в хуліганстві й перешкоджанні журналістській діяльності 18 травня в Києві. Про це повідомляє радіо "Свобода".

Таке рішення головуюча суддя ухвалила у зв'язку з тим, що в Ярошенка станом на сьогодні немає адвоката.

В обвинуваченого залишився той самий адвокат, що був у нього під час судового процесу разом із ще трьома підсудними (Вадимом Тітушком, Сергієм Приходьком і Михайлом Пшуком), проте після підписання останніми мирової угоди з журналістами Ярошенко відмовився від свого адвоката.

Адвокати журналістів вимагають призначити Ярошенку державного адвоката, бо сумніваються в його здатності самостійної знайти компетентного захисника.

2 вересня Шевченківський райсуд Києва затвердив угоду про примирення між Вадимом Тітушком, Михайлом Пшуком і Сергієм Приходьком і постраждалими внаслідок нападу журналістами Ольгою Сніцарчук і Владом Соделем.

Обвинувачувані визнали свою провину в перешкоджанні журналістській діяльності і в хуліганстві.

Відповідно до мирової угоди, обвинувачуваний Тітушко засуджений до 3 років позбавлення волі з випробним терміном 2 роки, обвинувачувані Пшук і Приходько засуджені до 2 років позбавлення волі з випробними термінами 1,6 року.

Четвертий обвинувачуваний у нападі на журналістів Ярошенко відмовився підписати мирову угоду, бо вважає себе невинуватим.

Нагадаємо, 18 травня в Києві поруч з місцем проведення акції опозиції невідомі молоді люди почали бійку, у результаті якої постраждали Сніцарчук і Содель. Згодом у цій справі обвинувачення висунули чотирьом чоловікам: Тітушку, Пшуку, Приходьку і Ярошенку.