ua en ru

Суд переніс засідання у справі Тимошенко, - ДПтС

Київський районний суд м. Харкова повідомив керівництво Качанівської виправної колонії (№ 54) про перенесення засідання у справі засудженої Юлії Тимошенко (на фото) у зв'язку із хворобою судді Садовського К.С.

Київський районний суд м. Харкова повідомив керівництво Качанівської виправної колонії (№ 54) про перенесення засідання у справі засудженої Юлії Тимошенко (на фото) у зв'язку із хворобою судді Садовського К.С. Про це повідомляє прес-служба ДПтС України.

"Про дату та час буде повідомлено додатково", - йдеться у повідомленні суду.

Нагадаємо, вчора в ДПтС заявили, що готові забезпечити доставку Тимошенко для участі в судовому засіданні. У відомстві поскаржилися на те, що намагалися доставити Тимошенко до суду неодноразово, вже протягом майже двох років.

"Кожен раз керівництвом колонії приймаються вичерпні заходи по підготовці етапування", - йдеться в повідомленні.

У ДПтС зазначили, що "засуджена ні разу досі не надала згоди на етапування, більш того неодноразово погрожувала колонії позовами до Європейського суду в разі, якщо її хоча б спробують етапувати".

"Відповідно, якщо вона все ж має намір виїхати до суду, а її заяви в ЗМІ не є черговим популізмом, і вона нарешті проїде в автомобіль конвою, пенітенціарна служба готова реалізувати доставку засудженої до суду", - підкреслив начальник Качанівської виправної колонії Ігор Колпащіков, додавши, що установа готова забезпечити запитувану Тимошенко відеофіксацію.

Нагадаємо, вчора Тимошенко звернулася до адміністрації Качанівської виправної колонії №54 з заявою, вимагаючи доставити її на судове засідання 24 січня 2014 р. з розгляду справи щодо діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ).