ua en ru

Суд переніс засідання у справі Смалія на 14 лютого на 10:30

Суд переніс засідання у справі адвоката одного з активістів організації "Дорожній контроль" Віктора Смалія на п'ятницю, 14 лютого 2014 р., на 10:30.

Апеляційний суд Києва переніс засідання у справі адвоката одного з активістів організації "Дорожній контроль" Віктора Смалія на п'ятницю, 14 лютого 2014 р., на 10:30. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Слухання справи Смалія почалося сьогодні з запізненням в 1 годину 20 хвилин. Сам Смалій в залі суду не був присутній, зв'язок з ним здійснювалася через відеоконференцію.

З самого початку засідання Смалій заявив відвід судді-доповідачу Олені Сітайло з причини того, що він не був доставлений в зал суду всупереч бажанням підсудного. Також захист Смалія зазначив, що повідомлення про проведення судового засідання було надано підсудному тільки вчора, а не за три дні до засідання, як це передбачено законом.

Після видалення на нараду суд не задовольнив відвід судді та переніс засідання на 14 лютого.

Зазначимо, сьогодні Апеляційний суд Києва повинен був прийняти рішення про визначення підсудності при розгляді кримінального провадження за обвинуваченням Смалія у замаху на життя судді Шевченківського району столиці.

Нагадаємо, Смалій був затриманий 9 грудня 2013 р. за обвинуваченням у замаху на життя судді під час розгляду справи активіста "Дорожнього контролю" Андрія Дзіндзя.