ua en ru

Суд знову переніс засідання у справі про масові заворушення біля Ради в 2015 році

Суд знову переніс засідання у справі про масові заворушення біля Ради в 2015 році Фото: Подільський районний суд (РБК-Україна)

Засідання перенесли через неявку одного з обвинувачених

Подільський районний суд Києва у справі про масові заворушення біля Верховної ради 31 серпня 2015 року знову переніс засідання через неявку одного з обвинувачених. Про це оголосив головуючий суддя Василь Бородій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Суд ухвалив у зв'язку з неявкою обвинуваченого Логвина перенести розгляд справи на 18 травня на 14:00", - сказав суддя.

Так, 31 серпня 2015 року після прийняття в першому читанні змін до Конституції в частині децентралізації біля Верховної ради відбулися масові заворушення. Тоді агресивно налаштовані учасники мітингу почали штурмувати парламент, кидали в правоохоронців бруківку, димові шашки. Також була кинута бойова граната. Загинули четверо бійців Нацгвардії.

За підозрою в застосуванні гранати затримали колишнього бійця батальйону спецпризначення "Січ" МВС України Гуменюка. Пізніше був затриманий боєць добровольчого батальйону "Карпатська Січ" Сергій Крайняк. Підозри щодо кримінального провадження щодо подій 31 серпня були оголошені членам партії "Свобода" Юрію Сиротюку, Едуарду Леонову, Ігорю Швайку та іншим.

Нагадаємо, в жовтні 2015 року апеляційний суд Києва змінив запобіжний захід активістам ВО "Свобода" Олексію Логвину і Марку Мельничуку, затриманим у справі про сутички під Верховною Радою, з утримання під вартою на домашній арешт в нічний час.