ua en ru

Суд переніс розгляд справи Ігоря Індила на 29 липня

Деснянський районний суд Києва продовжить 29 липня розгляд справи про загибель в травні 2010 р. студента Ігоря Індила в Шевченківському районному відділі міліції Києва. Про це повідомила суддя Ірина Дегтяр, яка головувала на засіданні, передає радіо "Свобода".

"Суд переніс розгляд справи на 29 липня для повторного виклику свідка Анатолія Римаря (затриманий, який перебував у камері разом з Індила)", - сказала суддя.

При цьому вона висловила сумнів у тому, що цей свідок прибуде на засідання, оскільки до цього з ним не могли зв'язатися, і місце його перебування невідоме.

На сьогоднішньому засіданні допитали свідка у справі, друга Індила Олександра Хоменка. Він заявив, що в Шевченківському районному управлінні міліції в кабінеті, де складався адміністративний протокол, студента Індила ніхто не штовхав.

Читайте також: Суд у справі Ігоря Індила сьогодні допитав ще чотирьох свідків

20-річний студент Ігор Індило помер у Шевченківському райуправлінні міліції Києва в травні 2010 р. 28 травня 2010 р. в даному факту прокуратура Шевченківського району порушила кримінальну справу. Обвинуваченими у справі є двоє співробітників міліції Сергій Коваленко та Сергій Приходько.

23 грудня 2011 р. Деснянський райсуд Києва в цій справі визнав винним Коваленко, але звільнив його за амністією. 5 січня 2012 р. Деснянський суд також оголосив вирок стосовно дільничного інспектора Приходько, засудивши його до 5 років позбавлення волі, але звільнивши від відбування покарання з випробувальним терміном на два роки. Батьки Ігоря Індила подали апеляцію на ці рішення. Апеляційний суд Києва скасував рішення Деснянського райсуду і повернув її назад для розгляду в новому складі суду.