ua en ru

Суд переніс розгляд апеляції на вирок Крисіну через неявку обвинуваченого

Суд переніс розгляд апеляції на вирок Крисіну через неявку обвинуваченого Фото: суд по справі Крисіна (РБК-Україна)

Крисін повідомив суд телеграмою про неможливість явки до суду через хворобу

Апеляційний суд міста Києва у четвер, 1 березня, переніс розгляд апеляції на вирок обвинуваченому у вбивстві Юрію Крисіну через його неявку в зал судового засідання. Про це повідомив головуючий суддя Микола Ященко, передає кореспондент РБК-Україна.

"На судове засідання 1 березня 2018 року не з'явився обвинувачений Крисін, який повідомив суд телеграмою через поштове відділення про неможливість явки до суду через хворобу, просив перенести розгляд. Документів на підтвердження даних про перебування у лікарняних закладах не надав. Судовий розгляд відкладається на 19 березня 14:00", повідомив Ященко.

Суддя також просив прокурорів сприяти приводу обвинуваченого на наступне судове засідання та доручив Головному управлінню поліції привести Крисіна на засідання примусово.

Розгляд апеляційної скарги на вирок Юрію Крисіну.

Опубліковано РБК-Украина 1 березень 2018 р.

Нагадаємо, нещодавно Міністерство охорони здоров'я України звернулося до директора Інституту серця з вимогою роз'яснити чому в дитячому відділенні закладу знаходиться співучасник вбивства журналіста В'ячеслава Веремія Юрій Крисін.

Зазначимо, 22 грудня 2017 року Шевченківський районний суд міста Києва визнав Юрія Крисіна винним у справі про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія за статтею 296 ч.4 КК України. За вироком суду, Крисіну призначено покарання у вигляді 4 років позбавлення волі умовно зі звільненням від відбування покарання з випробувальним терміном на 2 роки. Крім того, з Крисіна стягнуто у дохід держави судові витрати в сумі 12 тис. 284 гривень.

Наприкінці грудня було розсекречено текст вироку Шевченківського районного суду Києва щодо Юрія Крисіна за причетність до вбивства журналіста В'ячеслава Веремія. Зокрема, у своєму рішенні суд зазначив, що Крисін "не був обізнаний про наміри інших учасників зібрання про застосування ними відносно протестувальників вогнепальної зброї", а лише мав намір виконати вказівку.

Разом з тим, Генеральна прокуратура України просила суд призначити Крисіну 6 років позбавлення волі і розцінює вирок Крисіну як несправедливий. 28 грудня 2017 року ГПУ подала до суду апеляційну скаргу на вирок Крисіну.