ua en ru

Суд переніс підготовче засідання по справі Януковича на 18 травня

Суд переніс підготовче засідання по справі Януковича на 18 травня Фото: Віктор Янукович ("УНІАН")

Засідання у справі про держзраду Януковича перенесли на два тижні

Оболонський районний суд Києва переніс підготовче засідання по справі про державну зраду колишнього президента України Віктора Януковича на 18 травня 2017 року, передає кореспондент РБК-Україна.

"Обвинувачений Янукович належним чином викликаний на підготовче судове засідання. Однак, враховуючи ст. 6 Конвенції про захист прав людини, а також враховуючи практику Європейського суду (Європейський суд з прав людини, - ред.)
при розгляді даної категорії справ, суд вважає за необхідне надати захисту додаткові можливості для участі обвинуваченого Януковича в судовому засіданні шляхом відеоконференцзв'язку", - заявив головуючий суддя Владислав Дев'ятко.

Він також зазначив, що клопотання захисту задоволено частково - йому буде надано програмну можливість для відеозв'язку Віктора Януковича з Оболонським райсудом Києва.

"Таким чином, у підготовчому судовому засіданні оголошується перерва до 10:00 18 травня", - додав Дев'ятко.

Зазначимо, раніше захист Януковича просив відкласти підготовче засідання у зв'язку з втручанням в автоматизований розподіл справи і тиском на суд. Однак суд відмовився відкласти підготовче засідання.