ua en ru

Суд переніс на 2 вересня розгляд позову "Контрактового будинку УМВБ" до Міненерговугілля

Суд переніс на 2 вересня 2014 р. розгляд позову універсальної товарної біржі "Контрактовий дім УМВБ" до Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

Суд переніс на 2 вересня 2014 р. розгляд позову універсальної товарної біржі "Контрактовий дім УМВБ" до Міністерства енергетики та вугільної промисловості України. Про це повідомляє прес-служба Міненерговугілля.

"13 серпня 2014 року в Окружному адміністративному суді міста Києва колегією суддів під головуванням судді Погрібніченка І.М. відбулося слухання судової справи за позовом універсальної товарної біржі "Контрактовий дім УМВБ" до Міненерго про визнання протиправним та скасування наказу від 20 червня 2014 року № 463 "Про результати конкурсу", - йдеться в повідомленні.

Зазначеним наказом Міненерговугілля переможцем конкурсу визначено "Контрактовий дім УМВБ". Ця біржа була уповноважена виконувати дії, пов'язані з організацією та проведенням аукціонів з продажу нафти сирої, газового конденсату власного видобутку, скрапленого газу, в тому числі спеціалізованих аукціонів з продажу скрапленого газу для потреб населення.

Раніше 23 липня суддею Погрібніченка одноосібно винесено постанову про задоволення клопотання "Контрактового будинку УМВБ" про забезпечення адміністративного позову шляхом зупинення дії наказу Міненерговугілля від 20 червня № 463 "Про результати конкурсу. При цьому суддя в порушення вимог процесуального законодавства не вказав у своєму рішенні, з яких мотивів і підстав він виходив, задовольняючи це клопотання.

Під час судового засідання 13 серпня повторно було заявлено клопотання про скасування заходів забезпечення позову. Колегії суддів було повідомлено про небезпеку для суспільства застосування таких заходів, наведено чіткі аргументи та дано обгрунтовані пояснення з цього приводу. Незважаючи на це, суд відмовив у задоволенні такого клопотання, продовжив розгляд справи по суті.

Суд не взяв до уваги настійні прохання представників Міненерговугілля розглянути справу в стислі терміни, готовність надати всі необхідні матеріали для оперативного вирішення судового спору та відклав її розгляд на 2 вересня.