ua en ru

До суду передано обвинувачення щодо екс-керівника Одеського СІЗО

До суду передано обвинувачення щодо екс-керівника Одеського СІЗО Фото: прокуратура передала до суду справу по Одеському СІЗО (РБК-Україна)

Екс-начальника підозрюють у службовій недбалості, що призвело до вбивства на території СІЗО

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо колишнього керівника Одеського слідчого ізолятора (СІЗО), якого підозрюють у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Одеської області.

Так, слідчими прокуратури завершено досудове розслідування щодо колишнього начальника державної установи "Одеська установа виконання покарань (№21)". Зазначається, що недбале ставлення до своїх обов’язків керівництвом пенітенціарної установи вилилося у неналежний контроль за додержанням режимних вимог на об’єкті.

У зв'язку з недбалістю арештант, котрий усупереч вимогам закону тривалий час проживав на господарському подвір’ї CІЗО та мав у вільному користуванні заборонені колючо-ріжучі предмети, безперешкодно позбавити життя співробітницю пенітенціарної установи.

Додамо, що інцидент в Одеському СІЗО стався у 17 серпня 2017 року - арештант зґвалтував, убив та розчленував працівницю установи. Керівником СІЗО у цей час був Рябцев Юрій Вікторович.

Нагадаємо, 3 листопада 2017 року в Одеській області до 6 років позбавлення волі засуджено екс-інспектора за незаконне переміщення наркотиків до Ізмаїльського СІЗО.