ua en ru

До суду передано справу стосовно обвинуваченого в злочинах проти Майдану

До суду передано справу стосовно обвинуваченого в злочинах проти Майдану Фото: Майдан-2014 (РБК-Україна)

Цивільний звинувачується в умисному вбивстві однієї особи

Генпрокуратура України (ГПУ) направила до суду черговий обвинувальний акт щодо обвинуваченого у злочинах під час Майдану. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Зазначається, що акт передано до Шевченківського районного суду Києва стосовно цивільного, котрий обвинувачується у незаконному перешкоджанні мирних мітингів під час подій Євромайдану. Також вказано, що обвинувачений застосовував щодо демонстрантів фізичну силу.

Крім того, особі висунуто звинувачення у "закінченому замаху на умисне вбивство двох осіб та умисному вбивстві однієї особи, з хуліганських мотивів, вчиненому за попередньою змовою групою осіб".

Також особу звинувачено у незаконному придбанні вогнепальної зброї та боєприпасів в центральній частині міста Києва, у тому числі на перехресті вулиць Великої Житомирської та Володимирської в ніч з 18.02.2014 на 19.02.2014.

Наразі обвинувачений тримається під вартою.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Генеральна прокуратура України подала заяви про притягнення до відповідальності 16 суддів, які виносили незаконні рішення щодо активістів Майдану на початку 2014 року.