ua en ru

До суду передано справу екс-голови Аграрного фонду про присвоєння 360 млн гривень

До суду передано справу екс-голови Аграрного фонду про присвоєння 360 млн гривень Фото: ГПУ передала до суду справу про привласнення 360 млн гривень

Кошти були виділені у 2010 році Аграрному фонду для закупівлі цукру-піску

Генеральна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо колишнього директора Аграрного фонду України та двох колишніх директорів приватних товариств, які привласнили кошти державного бюджету в розмірі понад 360 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Зазначається, що кошти були виділені у 2010 році Аграрному фонду України для закупівлі цукру – піску.


"Дії обвинувачених кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України", - вказує відомство.

Нагадаємо, раніше ГПУ направила до суду обвинувальний акт проти директора Українського центру оцінювання якості освіти Ігоря Лікарчука, його двох заступників та ще чотирьох осіб в несанкціонованій зміні результатів зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), привласненні і легалізації коштів держбюджету і Американських рад з міжнародної освіти за цілою низкою статей Кримінального кодексу України.