ua en ru

До суду передано справу екс-бійця батальйону "Торнадо", який до смерті побив ув'язненого

До суду передано справу екс-бійця батальйону "Торнадо", який до смерті побив ув'язненого Фото: СІЗО (УНІАН)

Колишньому бійцеві загрожує ув'язнення від 7 до 10 років

Скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього бійця батальйону "Торнадо", який забив до смерті арештанта Київського слідчого ізолятора. Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

Так, слідство встановлено, що боєць, Ілля Холод, у квітні 2017 року перебував під вартою у СІЗО після вироку Оболонського районного суду Києва, яким Холода засуджено до 9,5 років позбавлення волі. Під час прогулянки колишній боєць вступив у словесний конфлікт з іншим арештантом.

"У ході конфлікту, маючи значну перевагу у фізичній силі, обвинувачений завдав 56-річному чоловіку тяжких тілесних ушкоджень, від яких останній помер", - йдеться у повідомленні.

Київська місцева прокуратура № 10, за результатом досудового слідства, скерувала до Шевченківського районного суду Києва обвинувачення щодо Іллі Холода. За умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть (передбачене ч. 2 ст. 121 КК України), чоловіку загрожує ув'язнення від 7 до 10 років.

Нагадаємо, 14 квітня 2017 року в Лук'янівському слідчому ізоляторі помер ув'язнений, якого раніше побив колишній боєць батальйону "Торнадо" Ілля Холод.