ua en ru

До суду передали обвинувальний акт для заочного засудження "міністра фінансів" ДНР

До суду передали обвинувальний акт для заочного засудження "міністра фінансів" ДНР Фото: прокуратура (РБК-Україна)

Катерину Матющенко звинувачують у фінансуванні тероризму

Прокуратура Донецької області передала до суду обвинувальний акт для заочного засудження так званого "міністра фінансів" самопроголошеної "Донецької народної республіки" Катерини Матющенко. Про це у Facebook повідомив прокурор Донецької області Євген Бондаренко.

"До суду направлено обвинувальний висновок для заочного засудження так званого "міністра фінансів" ДНР", - повідомив Бондаренко.

За даними слідства, Матющенко в листопаді 2014 року добровільно вступила в ряди терористів і зайняла посаду так званого "міністра фінансів" ДНР. На цій посаді вона реалізує функції з фінансового контролю над використанням "бюджетних коштів та позабюджетних фондів" ДНР, за рахунок яких фінансуються "установи силового блоку". Стосовно неї проводилося спеціальне досудове розслідування за підозрою у фінансуванні тероризму та дій, спрямованих на повалення конституційного ладу або захоплення державної влади. Максимальна міра покарання за вказаними статтями - до 12 років ув'язнення

Нагадаємо, раніше прокуратура повідомила про підозру "в. о. міністра промисловості і торгівлі "самопроголошеної "Луганської народної республіки".