ua en ru

Прокуратура повідомила про підозру "в.о. міністра промисловості та торгівлі ЛНР"

Прокуратура повідомила про підозру "в.о. міністра промисловості та торгівлі ЛНР" Фото: прокуратура (screenshot(google-maps)

Наразі його оголошено у розшук, прокуратура розпочала спеціальне досудове розслідування

Прокуратура Луганської області повідомила про підозру так званому "виконувачу обов’язків міністра промисловості та торгівлі" терористичної організації "Луганська народна республіка" (ЛНР). Про це йдеться у повідомленні прес-служби обласної прокуратури.

Як зазначається, зловмисник підозрюється у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у діяльності терористичної організації).

Так, слідством встановлено, що у 2016 році він надав згоду на призначення себе на посаду так званого "виконувача обов’язків міністра" та дотепер організовує функціонування та діяльність вказаного "відомства".

"Своїми діями він здійснює підривну діяльність проти України та громадян, які мешкають на тимчасово непідконтрольній території Луганської області, на користь терористичної організації ЛНР. Оскільки псевдоміністр переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності на непідконтрольній українській владі території Луганської області, його оголошено у розшук та розпочато спеціальне досудове розслідування", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Служба безпеки України (СБУ) перекрила багатомільйонні поставки продуктів харчування в ДНР і ЛНР.