ua en ru

До суду передали справу чиновника Держагенства водних ресурсів, спійманого на хабарі

До суду передали справу чиновника Держагенства водних ресурсів, спійманого на хабарі Фото: прокуратура (УНІАН)

Чиновника Держагенства водних ресурсів викрили на хабарі у 1,2 тис. доларів

Прокуратура передала в суд справу чиновника Держагентства водних ресурсів, якого спіймали на отриманні неправомірної вигоди у 1,2 тис. доларів. Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

"Київською місцевою прокуратурою №5 завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт стосовно начальника відділу Управління водних ресурсів у місті Києві та Київській області, який вимагав та отримав 1,2 тис. доларів неправомірної вигоди", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, зазначені кошти службовець вимагав від громадянина за вплив на прийняття рішення іншої посадової особи Держагентства, уповноваженого на узгодження та видачу рекомендації на розробку проекту землеустрою щодо відведення в приватну власність 2 земельних ділянок на території Обухівського району Київської області, які відносяться до земель водного фонду

altalt

Фото: чиновника спіймали на хабарі у 1,2 тис. доларів (kyiv.gp.gov.ua)

Так, чиновника затримали 16 травня 2017 року відразу після отримання ним неправомірної вигоди. Наразі обвинувальний акт за ч. 2 ст. 369-2 КК України (зловживання впливом) направлено до суду для розгляду по суті.

Наголошується, що санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення свободи строком до 5 років, зі спеціальною конфіскацією.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Служба безпеки України у Львівській області на хабарі затримала начальника однієї з пожежних частин Державної служби з надзвичайних ситуацій.