ua en ru

Суд Парижа зобов'язав Über виплатити французьким таксистам 1,2 млн євро

Суд Парижа зобов'язав Über виплатити французьким таксистам 1,2 млн євро Фото: страйк паризьких таксистів

Компанія оштрафована за те, що надавала водіям невірну інформацію про їх право перевозити клієнтів без замовлення через інтернет

Суд у Парижі зобов'язав виплатити відділення американської компанії Über у Франції 1,2 млн євро Французькому союзу компаній таксі. Про це повідомляє агентство Reuters.

Компанія була оштрафована за надання своїм водіям невірної інформації про їх право перевозити клієнтів без попереднього замовлення через інтернет. Таким чином, Про фактично надавала послуги як служба таксі, якої не є.

Таксисти по всьому світу, в тому числі французькі, давно висловлюють невдоволення роботою компанії. У Франції не раз проходили маніфестації протесту таксистів у минулому році.

26 січня акції протесту в Парижі відновилися, таксисти блокували аеропорти Руассі і Орлі, а також кілька доріг. Протести тривають другий день.

Суд Парижа зобов'язав Über виплатити французьким таксистам 1,2 млн євро

Фото: таксі-сервіс Uber у Франції (Bloomberg)

Зазначимо, Uber - онлайн-сервіс автоперевезень, створений у 2009 році. Сервіс працює по системі VTC, яка дозволяє орендувати приватний автомобіль з водієм за допомогою додатку для мобільних пристроїв або через сайт в мережі інтернет.

Uber користується популярністю і в даний момент працює у 58 країнах і більш ніж у 300 містах.