ua en ru

Суд Пакистану відклав пред'явлення звинувачень Мушаррафу для його безпеки

Суд Пакистану прийняв рішення відкласти висунення обвинувачень екс-Президентові країни Первеза Мушаррафа з міркувань його ж безпеки. Суд визнав, що екс-глава країни не може відвідати засідання у зв'язку з загрозою його життя, повідомляє Reuters.

Сьогодні Мушаррафу повинні були пред'явити звинувачення в тому, що він не зміг запобігти замах на прем'єр-міністра Пакистану Беназір Бхутто, яка була вбита в 2007 р. Пред'явлення обвинувачення колишньому Президент перенесено на більш пізній термін.

"Вони отримували листи з погрозами", - заявив прокурор Мохаммад Азхар, зазначивши, що захист екс-Президента попросила відкласти висунення звинувачень до тих пір, поки ситуація навколо безпеки підозрюваного не покращиться.

Як заявив адвокат Мушаррафа Ахмед Рази Казури, розвідка перехопила повідомлення, в яких говорилося про можливість атак на різні об'єкти, включаючи резиденцію екс-глави держави, розташовану на півдні Ісламабаду.
"Я бачу серйозну загрозу життя мого клієнта. Ми надіслали суддям заяву з клопотанням про звільнення його від явки в суд", - підкреслив юрист.

Як заявив представник Міністерства внутрішніх справ, у країні були прийняті додаткові заходи безпеки після того, як минулого тижня в результаті штурму в'язниць ряду небезпечних терористів вдалося втекти.

Мушарраф очолював Пакистан з 1999 р. по 2008 р. Після відходу з президентського поста в 2008 р. він виїхав за межі країни і проживав в Об'єднаних Арабських Еміратах і Великобританії. 24 березня 2013 р. Мушарраф повернувся до Пакистану після п'яти років перебування в добровільному вигнанні, після чого 19 квітня був заарештований за звинуваченням у незаконному затриманні суддів Верховного суду в 2007 р., а також у причетності до вбивства прем'єр-міністра Пакистану Беназір Бхутто.