ua en ru

Суд відпустив Манафорта з-під арешту для участі в похоронах

Суд відпустив Манафорта з-під арешту для участі в похоронах Фото: Пол Манафорт (youtube.com/NBC News)

Політтехнолога відпустили для відвідування похорону свого тестя

Колишнього голову передвиборного штабу президента США Дональда Трампа і екс-політтехнолога Партії регіонів Пола Манафорта суд звільнив з-під домашнього арешту, щоб мати можливість відвідати похорон тестя в Нью-Йорку. Про це повідомляє The Hill.

Так, Манафорту дозволено покинути будинок в Олександрії (штат Вірджинія), де він перебуває під домашнім арештом, у період з 26 по 27 лютого.

Зазначимо, раніше давній діловий партнер Манафорта, визнав себе винним у змові проти Сполучених Штатів і в тому, що брехав слідчим. Гейтс зізнався після представлення нових звинувачень спецпрокурором Робертом Мюллером проти Манафорта і самого Гейтса.

Прокурори стверджують, що через офшорні рахунки, контрольовані Манафортом, пройшло понад 75 мільйонів доларів. Манафорт, згідно з обвинуваченням, за допомогою Гейтса, відмив понад 30 млн доларів доходу, що приховав від Міністерства фінансів США та міністерства юстиції. Гейтс, у свою чергу, приховав близько 3 млн доларів доходу. Тепер Гейтс співпрацює зі спеціальним радником Мюллером, який розслідує втручання Росії у президентську кампанію США в 2016 році.

Як відомо, Манафорт є центральною фігурою в розслідуванні про можливу змову між командою Трампа та Росією, частково через численні зв'язки Манафорта з росіянами і його роботу з екс-президентом України Віктором Януковичем.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що серед європейських політиків, яким платив колишній політтехнолог Партії регіонів і екс-глава передвиборного штабу президента США Дональда Трампа Пол Манафорт, може бути колишній канцлер Австрії Альфред Гузенбауер.