ua en ru

Суд відпустив главу "Укргазвидобування" Костюка під заставу в 1,1 млн грн, - джерело

Суд відпустив главу "Укргазвидобування" Костюка під заставу в 1,1 млн грн, - джерело
Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді застави в сумі 1 млн 96 тис. грн. керівнику ПАТ "Укргазвдобычи" Сергія Костюка.

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді застави в сумі 1 млн 96 тис. грн. керівнику ПАТ "Укргазвдобычи" Сергія Костюка. Про це РБК-Україна заявило джерело в правоохоронних органах.

"Печерський районний суд відпустив його під заставу в сумі 1 млн 96 тис. грн. У нього є 5 днів, щоб внести цю суму",- заявило джерело.

Співрозмовник зазначив, що таким чином суд задовольнив клопотання захисту Костюка.

Нагадаємо, Костюк був затриманий вранці 10 грудня недалеко від головного офісу цієї компанії.

Як повідомлялося, прокуратура Києва погодила оголошення про підозру голові правління "Укргазвидобування" та його заступнику у зловживанні службовим становищем, що спричинило державі збитків на суму понад 23 млн гривень.

Встановлено, що в березні поточного року між Публічним акціонерним товариством і приватною компанією, якій належить одна з найбільших в Україні мереж АЗС, укладено договір про поставку скрапленого газу. В результаті комерційна структура незаконно придбала право на отримання майже 18 тис. тонн палива без попередньої оплати і за значно нижчою вартістю.

Дії посадових осіб ПАТ "Укргазвидобування" кваліфіковані за ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Проводяться заходи щодо встановлення місцезнаходження іншого підозрюваного.