ua en ru

Суд відправив Марін Ле Пен на психіатричну експертизу

Суд відправив Марін Ле Пен на психіатричну експертизу Фото: Марін Ле Пен (flickr.comEuropean Parliament)

Причиною для цього стало розслідування справи про публікації Ле Пен кадрів з стратами, які скоїли ісламісти

Французький суд вирішив зобов'язати лідера правої партії "Національний фронт" Марін Ле Пен пройти психіатричну експертизу. Про це вона повідомила на своїй сторінці в Twitter.

Як повідомляється, причиною для цього стало розслідування справи про публікації Ле Пен кадрів з стратами, які скоїли ісламісти.

Суд відправив Марін Ле Пен на психіатричну експертизу
Також Ле Пен у своєму Twitter опублікувала копію постанови, з якого випливає, що її звинувачують у "розповсюдженні повідомлень насильницького, порнографічного чи, які ганьблять честь характеру, доступних неповнолітнім".

У зв'язку з цим вона повинна пройти психіатричну експертизу, в рамках якої експерти повинні будуть відповісти на вісім питань. Зокрема, їм належить з'ясувати, чи віддавала Ле Пен собі звіт у своїх діях при публікації.

"Через засудження жахів "ІД" твітами, правосуддя відправляє мене на психіатричну експертизу! Як далеко вони зайдуть?" - написала Ле Пен.

Публікації, які стали приводом для розслідування, були зроблені Ле Пен в 2015 році. Тоді журналіст телеканалу BFM порівняв "Національний фронт" Ле Пен з екстремістськими групами на кшталт "Ісламської держави". Ле Пен відповіла критикою, опублікувавши у своєму Twitter зображення страти американського журналіста Джеймса Фоулі і йорданського льотчика, який потрапив до рук бойовиків ІГ під час операції в Іраку. Фоулі був обезголовлений ісламістами, а льотчик - спалений живцем. Таким чином політик спробувала продемонструвати різницю "Національного фронту" і "ІГ.

Згодом міністр внутрішніх справ Франції Бернар Казнєв назвав опубліковані Ле Пен фотографії "пропагандою "ІГ".

Нагадаємо, Європарламент заморозив дотації партії Марін Ле Пен.

Також раніше лідера правої французької партії "Національні збори" Марін Ле Пен звинувачували у фіктивному працевлаштуванні помічника. Вона заявляла, що збирається оскаржити рішення Суду ЄС.