ua en ru

Суд скасував стягнення з "Укрзалізниці" 1,5 млрд гривень на користь Сбербанку

Суд скасував стягнення з "Укрзалізниці" 1,5 млрд гривень на користь Сбербанку Фото: прокуратура міста Києва (РБК-Україна)

Банк звернувся до господарського суду з позовом про стягнення коштів з УЗ в якості заборгованості за кредитним договором

В суді апеляційної інстанції прокуратура міста Києва запобігла безпідставне стягнення з ВАТ "Укрзалізниця" майже 1,5 млрд гривень на користь ВАТ "Сбербанк". Про це повідомляє пресс-служба прокуратури столиці.

Так, зазначене фінустанова, є 100% дочірнім банком російського ВАТ "Сбербанк", звернулось до Господарського суду міста Києва з позовом про стягнення зазначених коштів з ПАТ "Укрзалізниця" в якості заборгованості за кредитним договором, укладеним між банком та державним підприємством "Донецька залізниця" ще у 2011 році.

У зв'язку з перебуванням ДП "Донецька залізниця" в стані припинення, банк вирішив безпідставно стягнути заборгованість з УЗ.

У свою чергу з метою захисту інтересів держави та попередження незаконного стягнення значної суми коштів з підприємства, єдиним акціонером якого є держава в особі Кабінету Міністрів України, прокуратура Києва вступила в розгляд зазначеної справи.

Господарський суд Києва від 20 жовтня 2017 року відмовив у позові банку. Не погоджуючись з таким рішенням суду, ВАТ "Сбербанк" звернувся з апеляційною скаргою до Київського апеляційного господарського суду.

Київський апеляційний господарський суд погодився з доводами столичної прокуратури, апеляційна скарга банку залишена без задоволення, а рішення Господарського суду - без змін.

Нагадаємо, в кінці вересня Господарський суд Києва зобов'язав ПАТ "Укргазвидобування" виплатити 6,72 млн доларів і 22,5 млн гривень на користь української філії "Сбербанку".