ua en ru

У штаті Вашингтон скасували смертну кару

У штаті Вашингтон скасували смертну кару Ілюстративне фото (twitter.com/nab_ukr)

Смертна кара була визнана не конституційною та "расово упередженою"

Верховний суд штату Вашингтон одноголосним рішенням скасував смертну кару на території штату через невідповідність до Конституції. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Washington Post.

Рішення про скасування цього покарання було ухвалено одноголосним рішенням. Смертну кару визнали неконституційною та "расово упередженою".

Ще у 2014 році губернатором штату Джей Інсле було накладено мораторій на даний вид покарання. Верховний суд остаточно скасував це покарання й постановив його замінити на довічне ув’язнення.

Видання зазначає, що в даний час у в’язницях штату перебуває 8 осіб, які засуджені до смертної кари.

Штат Вашингтон став двадцятим, на території якого заборонили смертну кару, однак її продовжують застосовувати ще у 30 американських штатах. Згідно з восьмою поправкою Конституції, смертну кару можуть застосовувати лише проти винних у вбивстві з обтяжуючими обставинами, які є повнолітніми.

Нагадаємо, в Єгипті за теракти у православних храмах засудили до страти 17 людей. Вказано, що судді військового трибуналу в Єгипті засудили до смертної кари 17 осіб, звинувачених у скоєнні серії терактів у православних церквах у Єгипті в 2016-му та 2017-му роках.