ua en ru

Суд скасував рішення про стягнення з держпідприємства 56 млн грн за Кіотським протоколом в Криму

Київський апеляційний господарський суд України 11 листопада задовольнив апеляційну скаргу Генеральної прокуратури України та скасував рішення Господарського суду м. Києва, яким з державного підприємства на користь товариства стягнуто понад 56 млн грн.

Київський апеляційний господарський суд України 11 листопада задовольнив апеляційну скаргу Генеральної прокуратури України та скасував рішення Господарського суду м. Києва, яким з державного підприємства на користь товариства стягнуто понад 56 млн грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

"Ці кошти зазначене товариство безпідставно намагався стягнути з державного підприємства за договором з капітального ремонту об'єктів соціальної сфери в АР Крим, який укладено на виконання постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження Порядку проведення конкурсу із закупівлі товарів, робіт і послуг у рамках реалізації проектів цільових екологічних (зелених) інвестицій та заходів, пов'язаних з реалізацією таких проектів і виконанням зобов'язань сторін Кіотського протоколу до Рамкової конвенції ООН про зміну клімату за кошти, отримані від продажу частин встановленої кількості викидів парникових газів", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, напередодні Міністерство екології та природних ресурсів України повідомило про зупинення проектів в рамках Кіотського протоколу в окупованому Росією Криму і зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі.