ua en ru

Суд скасував блокування закупівлі сканерів для митниці

Суд скасував блокування закупівлі сканерів для митниці Фото: ДФС знову оголосить тендер на придбання сканерів (sfs.gov.ua)

ДФС має намір знову оголосити тендер

Окружний адміністративний суд Києва за позовом Державної фіскальної служби скасував вересневе рішення Антимонопольного комітету, яке заблокувало закупівлю сканерів для митних пунктів пропуску. Про це повідомляє прес-служба ДФС.

Як повідомляється, прийняте судом рішення дозволить службі знову оголосити тендер і придбати необхідне обладнання.

Проблемна ситуація з тендерами, які ДФС початку для закупівлі зазначених сканерів, виникла ще влітку цього року. Тоді службою було оголошено два тендеру. 22 червня розпочато процедуру закупівлі двох скануючих систем. 4 липня - оголошено про початок процедури на придбання чотирьох систем вартістю майже 339 млн гривень. По другому - з восьми учасників до тендеру були допущені два - "Ватек" і "МКТ-Комюникейшн".

Проте однієї з компаній-учасниць було оскаржено рішення тендерного комітету. На підставі цієї скарги АМКУ скасував процедуру закупівлі, після чого ДФС звернулася в суд.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Володимир Гройсман пригрозив звільненням голові АМКУ через скасування тендеру на закупівлю сканерів.