ua en ru

Суд скасував арешт начальника університету повітряних сил

Суд скасував арешт начальника університету повітряних сил Фото: Андрій Алімпієв (hups.mil.gov.ua)

Суд застосував до Алімпієва запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 1,5 млн гривень

Апеляційний суд Харківської області розглянув скаргу начальника Харківського національного університету Повітряних сил імені І. Кожедуба генерал-майора Андрія Алімпієва, якого підозрюють у розтраті, і скасував рішення слідчого судді про його арешт. Про це йдеться на сайті суду.

"За результатами розгляду апеляційних скарг Андрія Алімпієва і його захисника колегія суддів постановила: "Рішення слідчого судді Дзержинського районного суду міста Харкова від 15 січня 2018 про задоволення клопотання слідчого і про продовження, у межах строків досудового розслідування, запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Алімпієв А.М., - скасувати", - йдеться в повідомленні.

Суд частково задовольнив апеляційну скаргу захисника підозрюваного і підозрюваного.

Крім того, суд застосував до Алімпієва запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 1,5 млн гривень з урахуванням внесеної раніше суми застави в межах строку досудового розслідування і поклав на підозрюваного додаткові обов'язки, передбачені п. п. 1,2,3,4,8 ч. 5 ст. 194 КПК України.

Нагадаємо, 19 січня Алімпієв вийшов з СІЗО під заставу. Як відомо, 17 листопада Військова прокуратура затримала Алімпієва за підозрою в розтраті 2,4 млн гривень.